В уряді пояснили, за рахунок чого робитимуть пенсійну реформу

Поділитися:

Глава парламентського Комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова спростувала чутки про те, що пенсійну реформу в Україні в рамках 2-го рівня пенсійного забезпечення введуть за рахунок підвищення податку на доходи фізосіб (ПДФО) і Єдиного соцвнеску (ЄСВ). Про це глава Комітету заявила в понеділок, 18 січня.

Дослівно народний депутат Галина Третьякова сказала наступне:

«Протягом вихідних деякі засоби масової інформації, не перевіривши свої здогадки, опублікували новини про те, що другий рівень пенсійного забезпечення, який планується ввести в Україні з 2023 року, буде введено в дію шляхом підвищення податків ЄСВ і ПДФО. Повідомляю, що ця інформація не відповідає дійсності. Така можливість ніколи не розглядалася ні керівництвом держави, ні парламентом, ні урядом».

За словами Третьякової, податки для підприємців і звичайних українців, навпаки, знижуватимуться. Крім цього, глава Комітету чітко роз’яснила, внаслідок чого саме виникне в країні 2-й рівень пенсій. Вона нагадала обіцянку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля – 2% від чинного ЄСВ і 2% від наявного ПДФО якраз і підуть на створення додаткових пенсій громадянам.

Нагадаємо, в Міністерстві соціальної політики України розповіли про те, що українці, у яких немає 15 років трудового стажу, пенсію не отримають. Але замість цього, вони можуть звернутися до місцевих органів соцзахисту, де оформляються щомісячна допомога.

Також раніше ми написали про те, що накопичувальна пенсія стане обов’язковою  наступного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу