Стало відомо, що отримуватимуть українці без стажу замість пенсії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України розповіли про те, що українці, у яких немає 15 років трудового стажу, пенсію не отримають. Але замість цього, вони можуть звернутися до місцевих органів соцзахисту, де оформляються щомісячна допомога.

Відомо, що допомога від держави зможуть отримати тільки ті громадяни, у яких зовсім немає доходів. При цьому сума допомоги становитиме не більше одного прожиткового мінімуму. На сьогоднішній день – це 1769 гривень.

Решта пенсіонери отримають від держави допомогу в сумі, якої не вистачає до прожиткового мінімуму.

“Якщо ми говоримо, що таке пенсія, це страховий продукт. Некоректно говорити, що він може бути без достатньої кількості стажу. Є пенсія, а є програми державної підтримки. Після 65 років можна звернутися за виплатою для малозабезпечених”, – говорять в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що щомісячні відрахування до Пенсійного фонду в першу чергу почнуть робити підприємства з шкідливими умовами праці. Перелік таких підприємств встановлюється Кабінетом міністрів. До них, наприклад, відносяться гірничодобувна галузь, залізнична, чорна металургія, хімічне виробництво.

Раніше повідомлялося, що середнє пенсійне забезпечення в нашій країні вже перевищила позначку в 3 тисячі 400 гривень. У році, що минає середня пенсія українців зросла на 400 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу