Байден підписав виділення $60 млрд Україні

Поділитися:

Президент США Джо Байден підписав закон, що передбачає виділення Україні понад 60 мільярдів доларів на військову та фінансову допомогу у боротьбі проти Росії. Цей крок отримав підтримку як у Палаті представників, так і в Сенаті.

Раніше президент Байден заявив, що негайно підпише цей закон, а Пентагон обіцяв надіслати перші партії зброї до України вже протягом кількох днів.

“Я гарантую, що поставки розпочнуться відразу, навіть за кілька годин”, – підкреслив Байден, зазначивши, що Україна має відвагу та здібності перемогти війну з Росією.

Україна отримає різноманітну зброю, зокрема, протиповітряні ракети, артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю.

У першому пакеті надійдуть ракети RIM-7 та AIM-9M для систем протиповітряної оборони, ракети Stinger для ПЗРК, стрілецька зброя та боєприпаси, а також різноманітні боєприпаси, включаючи ті, що призначені для боротьби з безпілотниками, та різні технічні прилади.

За даними американських ЗМІ, значна частина зброї для першого пакету вже знаходиться в Польщі та Німеччині та найближчим часом прибуде до України. Вартість першого пакету може сягати мільярди доларів.

за матеріалами BBC News Україна
фото: BBC News Україна

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу