Накопичувальна пенсія стане обов’язковою в наступному році

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики знову заговорили про накопичувальну систему пенсій. Відомо, що в уряді планують її запуск вже 2021 році, але не для всіх.

Так, щомісячні відрахування до Пенсійного фонду в першу чергу почнуть робити підприємства з шкідливими умовами праці. Перелік таких підприємств встановлюється Кабінетом міністрів. До них, наприклад, відносяться гірничодобувна галузь, залізнична, чорна металургія, хімічне виробництво.

В уряді вважають, що підприємство повинно відшкодовувати гроші Пенсійному фонду до досягнення пенсійного віку співробітника. У разі скорочень на підприємстві, платити внески за працівника підприємство припиняє. Платники податків також не зобов’язані будуть відшкодовувати кошти на виплату пенсій.

Крім того, в Мінсоцполітики переконані, що накопичувальна пенсійна система допоможе підняти рівень життя людей похилого віку в Україні, і забезпечити їм гідну старість.

Співробітники Інституту демографії і соцдосліджень підрахували, що щомісячні пенсійні виплати з накопичувального фонду будуть вельми скромними. Наприклад, отримуючи в Україні середню зарплату, при 20-річної тривалості виплат в накопичувальний фонд, українець буде отримувати щомісяця звідти всього близько 400 гривень.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики повідомили, що середня пенсія в Україні зросла на 400 гривень. Відомо, що тепер сума усередненої виплати дорівнює 3 400 гривням.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2021 року набувають чинності зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Податкового кодексу, якими вводиться щоквартальна (замість щомісячної) подача єдиної звітності по ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу