В Україні можуть створити базу даних ДНК злочинців

Поділитися:

Всіх злочинців, які потрапили до в’язниць через насильницькі злочини, зобов’яжуть здавати аналізи ДНК. Це дозволить зібрати базу даних, яку потім можна буде використовувати у розслідуваннях злочинів. Така база помітно прискорить пошуки, а подекуди стане єдиною можливістю знайти винного у злочині.

На створення бази даних виділять майже 277 мільйонів гривень. Про це та про загальні положення йдеться у законопроекті №4265, який сьогодні, 17 лютого, будуть розглядати у Верховній Раді України.

Раніше повідомлялося про те, що перша в’язниця виставлена на аукціон. Міністерство юстиції України виставило на аукціон Ірпінський виправний центр №132. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Також ми писали й про те, що ув’язненим будуть давати рибу за завищеними цінами. Відомо, що за підсумками конкурсу переможцем стала компанія ТОВ «Еммі Він», яка запропонувала підсумкову вартість в 131,15 млн гривень. В рамках угоди підприємство має поставити в вітчизняні в’язниці не менше 1490 тонн замороженої обезголовленої риби, зокрема хек, минтай, морського окуня, сайду та інші види. Середня ціна за один кілограм становить 88 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу