Перша в’язниця виставлена на аукціон

Поділитися:

Міністерство юстиції України виставило на аукціон Ірпінський виправний центр №132. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Відомо, що це перша в’язниця, яку зважився продати уряд. Об’єкт розташований в Київській області, його стартова ціна в рамках аукціону – 220 млн гектарів.

Також в інформації зазначено, що площа виправної установи охоплює близько 8 гектарів землі.

Як зазначив у своєму повідомленні міністр, 70% виручених від продажу коштів повинні бути спрямовані на те, щоб побудувати нові, більш сучасні в’язниці.

“Перший пішов!” Великий розпродаж в’язниць “дійшла до етапу першого аукціону. Якщо хто має зайвих 220 мільйонів і хоче придбати невелику в’язницю за декілька кілометри від Києва – welcome“, – вказав чиновник.

Нагадаємо, що в Міністерстві юстиції розповіли про плани на майбутнє. Крім приватизації в’язниць з метою продати застарілі морально і фізично будівлі, в міністерстві думають над тим, щоб зводити нові заклади в згоді з європейськими й навіть світовим стандартам.

Минулого року було приватизовано 12 установ, які були в цій системі. Їх обирали з тих, які мали гірші умови утримання ув’язнених. Також відомо, що в цьому році вибір буде продовжено – вже зараз відомо про плани на приватизацію чотирьох таких закладів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу