Новий скандал: ув’язненим будуть давати рибу за завищеними цінами

Поділитися:

У понеділок, 25 січня, ДУ “Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України” провела позачерговий тендер щодо закупівель рибної продукції для харчування в тюрмах. Про це свідчать дані державної системи Prozorro.

Відомо, що за підсумками конкурсу переможцем стала компанія ТОВ “Еммі Він”, яка запропонувала підсумкову вартість в 131,15 млн гривень.

В рамках угоди підприємство має поставити в вітчизняні в’язниці не менше 1490 тонн замороженої обезголовленої риби, зокрема хек, минтай, морського окуня, сайду та інші види. Середня ціна за один кілограм становить 88 гривень.

При цьому на цей час асоціація “Українських імпортерів риби та морепродуктів” повідомляє про те, що в порівнянні з 2019 роком ціни на рибу не сильно змінилися.

Іншими словами, в цьому відношенні можна було вибрати фірму-постачальника з більш доступною вартістю. Адже на оптовому ринку можна знайти рибу за ціною від 50 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що в Держекоінспекції (Державної екологічної інспекції України) спільно з Держрибагентства (Державним агентством рибного господарства) розробили план боротьби з браконьєрами – незаконними здобувачами риби.

План боротьби з порушниками передбачає взаємодію Держекоінспекції з іншими відомствами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу