Українці скаржаться на колекторів

Поділитися:

Понад 2 тисячі скарг на колекторів за минулий рік подали українці до Нацбанку. Значна частина заяв щодо банків та мікрофінансових компаній стосувалася жорстких мір при стягненні заборгованостей. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У регуляторі констатують: найчастіше люди скаржилися на погрози, цілодобові дзвінки боржнику, його родичам, знайомим, друзям, а також на розповсюдження особистої інформації. Як зазначають у регуляторі, такі дії суперечать низці статей Конституції України, Цивільного кодексу і порушують закон «Про захист персональних даних».

Відповідно до звіту, у 2020-му було зафіксовано 2 тисячі 169 скарг щодо колекторської діяльності небанківських фінансових компаній, ще 163 звернення стосовно банків. Найбільший сплеск заяв щодо неправомірних дій колекторів прийшовся на грудень — 584 щодо мікрофінансових компаній і 22 — щодо банків.

Нагадаємо, що наприкінці січня цього року парламент ухвалив законопроект про захист боржників при врегулюванні питання заборгованості з колекторською компанією. Також ми повідомляли, що Нацбанк покарає нелегальних колекторів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу