Стало відомо, як будуть працювати колектори

Поділитися:

В останні роки так звані колектори стали справжньою проблемою для українських боржників. Ці люди професійно займаються стягненням боргів з фізичних осіб і навіть часто використовують аморальні методи заради досягнення своєї мети.

Як повідомляється в розслідуванні українських ЗМІ, днями українці поділилися особливо страхітливими історіями щодо діяльності колекторів.

Зокрема, деякі люди зіткнулися з тим, що з них вимагали борг шляхом шантажу, крадіжки близьких людей, були постійні нічні дзвінки та інші маніпуляції, які також включали застосування насильства.

При цьому вітчизняне законодавство на офіційному рівні дозволяє власнику боргу, як вимагати у боржника виплати всієї суми, так і вимагати додаткові відсотки та навіть штрафи в разі своєчасної несплати боргу.

Тільки з нещодавніх пір уряд вніс на розгляд законопроект №4241, покликаний захистити боржників при врегулюванні простроченої заборгованості.

Як прокоментував голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, потрібно було давно ввести подібний закон, щоб хоч якось захистити українців.

«Законопроект №4241, що обмежує свавілля колекторів, – це той проект, за який хочеться вибачитися. Вибачитися, що пізно. Пізно ми винесли в зал закон, який забороняє приниження людини при стягненні боргу”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що в Національному банку України планують змінити механізм стягнення боргів за кредитами і позиками.

НБУ буде карати фінансова установа за користування послугами нелегальних колекторів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ