Нацбанк покарає нелегальних колекторів

Поділитися:

У Національному банку України планують змінити механізм стягнення боргів по кредитах і позиках.

“Якщо хочете отримати кредит, вас повинні проінформувати, по-перше, про те, користується банк або небанківську фінансову установу послугами колекторських компаній. І якщо ви не виплатите кредит в передбачені договором строки, вона може передати кредит в роботу конкретним колекторським компаніям. Ви як споживач можете відразу переконатися, зайшовши на сайт Нацбанку, чи є в реєстрі колекторські компанії, з якими працює банк. тобто у вас як у споживача з’являється додаткова можливість контролю “, – говорять в Нацбанку.

Відомо, що НБУ буде карати фінансові установи за користування послугами нелегальних колекторів.

“Якщо банк або небанківську установу все ж будуть користуватися послугами нелегальних колекторів, то ми як регулятор будемо застосовувати до них заходи впливу – від штрафів до тимчасового призупинення можливості надавати окремі послуги”, – повідомляють експерти Національного банку України.

Нагадаємо, що група нардепів зареєструвала у Верховній Раді проект закону про захист громадян, які не можуть відразу розплатитися за споживчими кредитами в доларах або євро.

Раніше повідомлялося, що за даними Національного банку України, профіцит НБУ на міжбанківському валютному ринку в цьому році перевищив мільярд доларів.

Відомо, що всього з початку року НБУ купив на міжбанку валюти на 4,929 млрд доларів і продав на 3,891 млрд доларів. При цьому, чиста купівля валюти за рік склала 1,038 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу