У Держпраці пояснили, що робити з відстороненими невакцинованими співробітниками

Поділитися:

У Державній службі України з питань праці дали роз’яснення того, як діяти роботодавцям у разі відсторонення від роботи невакцинованих від COVID-19 співробітників.

Зазначається, що на період відсторонення основного працівника замість нього можна прийняти на посаду вакцинованого працівника на умовах строкового трудового договору. Після закінчення дії договору такий працівник підлягатиме звільненню.

Держпраці мотивується постановою Касаційного цивільного суду Верховного Суду від 29.04.2021 року у справі № 266/3163/16-ц. У ній сказано, що під час укладення трудового договору на визначений термін – встановлюється він за погодженням сторін і може визначатись як конкретним терміном, так і часом настання певної події, чи виконанням певного обсягу робіт.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 36 КЗпП підставами припинення трудового договору є закінчення строку трудового договору (п.п. 2, 3 ст. 23), окрім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна зі сторін не поставила вимогу про припинення. У нормі права передбачено підставу припинення трудового договору, що укладався на певний термін. Тоді, коли трудовий договір укладався до настання певного факту, такий договір вважається укладеним на певний термін, додають у Держпраці.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів не має наміру зупиняти перевірки підприємств, підозрюваних у недотриманні трудового законодавства України, що особливо стосуються «неоформлених співробітників».

Також зазначалось, що усі фізособи-підприємці (ФОП) України будуть зобов’язані використовувати РРО (реєстратор розрахункових операцій). Нові правила набудуть чинності 1 січня 2022 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу