Суд зняв арешт з акцій «Укртелекому»

Поділитися:

Верховний суд України відмовив у розгляді касаційних скарг до Мін’юсту, «Ощадбанку», «Укрексімбанку», таким чином були підтримані рішення про опис і арешт 92,79% акцій компанії «Укртелеком». Як відомо, компанія належить ТОВ «ЕСУ» Ріната Ахметова. Трохи раніше припис отримала і Державна виконавча служба.

У якості пояснення свого рішення Верховний суд використав стандартне формулювання: оскарження рішень судів попередніх інстанцій в касаційному порядку може бути проведено лише в тому випадку, коли розгляд матиме значення для формування єдиної правозастосовчої практики.

Раніше повідомлялося про те, що суди Фонду держмайна з приводу «Укртелекому» — це формальність. Таку думку висловив один з експертів ринку. Зокрема, мова йшла про те, що суд відмовився задовольнити позов Фонду держмайна до ТОВ «ЕСУ» про розірвання договору купівлі-продажу 92,79% акцій «Укртелекому» і стягнення 2,17 мільярда гривень пені.

Також ми писали й про те, що справу стосовно продажу «Укртелекому» можна вважати і юридичною, і політичною. Таку думку висловив Богдан Бондаренко. Зараз, за ​​словами експерта, процес юридично може буде обіграний в будь-якому напрямку. Також тут є політична сторона, не варто про неї забувати. Є і ще одна складова — особистість Ахметова. Як каже Богдан Бондаренко, будуть звинувачувати й Ахметова. Обов’язково скажуть, що олігарх хоче повернути собі власність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу