Суд подовжив розслідування у справі банку «Форум»

Поділитися:

Крапку у справі не поставили: суд вдруге продовжив на пів року розслідування щодо продажу банку «Форум». Йдеться про службову недбалість працівників фінустанови в період з 2010-го по 2014-й роки, яка завдала збитків вкладникам банку. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У 2012-му олігарх Вадим Новинський придбав банк «Форум» у німецької компанії за 80 мільйонів доларів і отримав 96% акцій. Та проблем з фінустановою було безліч, а вирішувати їх, як виявилося згодом, новий власник не збирався.

У 2013-му році регулятор перевірив фінустанову і виявив низку порушень. Зокрема, зобов’язав донарахувати резерв за кредитними операціями на півтора мільярда гривень. А також встановив, що капітал банку не відповідає вимогам законодавства. Недооцінка резерву на покриття збитків банку складала 2 мільярди 400 мільйонів гривень. Фактичний розмір регулятивного капіталу становив мінус 1 мільярд 194 мільйони.

Вже за рік фінустанову визнали неплатоспроможною. Збитки, завдані вкладникам, мала відшкодувати компанія Новинського, адже це передбачав договір купівлі-продажу. Та олігарх вирішив піти іншим шляхом і звернувся до арбітражного суду з позовом – він запропонував визнати недійсним договір купівлі-продажу і таким чином намагався вберегтися від витрат на відшкодування збитків.

Раніше повідомлялося, що Новинський став співвласником Харківобленерго.

Також ми писали й про таке: Нацбанк згортає антикризові програми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу