Нацбанк згортає антикризові програми

Поділитися:

На Форумі, який був присвячений обговоренню поточної ситуації в економіці, керівники регулятора розповіли, що НБУ починає згортання антикризових заходів.

Глава НБУ наголосив, що впродовж 2020 року Національному банку України спільно з банківською спільнотою вдалося забезпечити фінансову стабільність.

Крім того він зазначив, що це перша криза, коли обсяги депозитів в національній валюті за підсумками минулого року зросли на 26% та 35%.

За його словами, найдинамічнішим сегментом стала іпотека.

«Зараз ми бачимо ще більше пожвавлення в іпотечному кредитуванні: у квітні 2021 року банки видали 997 іпотечних кредитів на загальну суму 789,1 млн. грн. Обсяги видачі кредитів зросли понад третину, якщо порівняти з березнем 2021 року та майже вдесятеро проти кризового квітня минулого року, коли видача нової іпотеки майже зупинилася», – зазначив Глава НБУ.

Згідно з інформацією, НБУ починає поступове згортання антикризових заходів із підтримки банків внаслідок нормалізації умов функціонування фінансової системи та пожвавлення економіки. Такі заходи були запроваджені у кризовий період.

«Швидкість згортання антикризових заходів будемо регулювати в такий спосіб, щоб мінімізувати ризики для фінансової системи та економіки. Водночас, оскільки криза все ще залишається одним із найбільших викликів, ми будемо дуже уважно спостерігати за її перебігом та розвитком економічної ситуації», – додав Глава НБУ.

Нагадаємо, що в НБУ зробили прогноз щодо держборгу на рік.
Крім того, раніше зазначалось, що НБУ зафіксував падіння прибутку банків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу