Новінський став співвласником Харківобленерго

Поділитися:

Майже 30% акцій Харківобленерго придбала кіпрська компанія Smart Holding, яку пов’язують з Вадимом Новінським. Про це розповіли у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що покупку вже схвалив антимонопольний комітет. Ще 65% “Харківобленерго” належить державі. Раніше цим же пакетом акцій володіла фірма Garensia Enterprises, пов’язана з групою “Енергетичний стандарт” Костянтина Григоришина.

Слід зазначити, що в кінці 2019 року АМКУ надав дозвіл на концентрацію ряду компаній, пов’язаних з бізнесменом Костянтином Григоришиним і одним з кінцевих бенефіціарів “Сумського НВО” Володимиром Лук’яненко. Тоді ж Лондонський арбітраж зобов’язав Григоришина виплатити Лук’яненко та його партнеру Вадиму Новинському $ 300 млн в рамках спору про опціон на пакет акцій в “Сумському НВО”.

Крім того, раніше в депутатському комітеті повідомили – ціни на державні обленерго свідомо збивають перед приватизацією. А звинуватили в цьому фонд держмайна. Адже його політика останнім часом базується на необґрунтованих змінах керівництва обленерго.

Нардепи зазначають, що таким чином зменшують фінансові показники підприємств і ведуть їх до збитковості. Щоб вже восени їх купили українські олігархи. Кажуть – недопрацьовують і правоохоронні та антикорупційні органи, які повинні звернути увагу ситуацію.

Нагадаємо, що питання включення «Черкасиобленерго» в перелік об’єктів, які виведуть на приватизацію в 2021 році, було вирішено ще в початку січня. Зокрема, у Фонді державного майна підприємство внесли в перелік об’єктів для так званої малої приватизації. Це послужило формальним приводом для подачі клопотання про банкрутство підприємства.

Раніше повідомлялося, що співробітники поліції обшукують службові приміщення АТ «Харківобленерго» і місця проживання його працівників, інформує прес-центр поліції Харківщини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу