СБУ вимагає зупинити поставки ільменіту в окупований Крим

Поділитися:

Зупинити відвантаження ільменіту чеської компанії Belanto через підозри в поставках української сировини в окупований Росією Крим зажадала від державної компанії “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” Служба безпеки України.

“З метою недопущення передумов до нанесення шкоди державній безпеці, посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, прошу зупинити відвантаження будь-якої продукції на користь компанії Belanto за зазначеним контрактом до з’ясування всіх обставин”, – йдеться в листі СБУ до компанії.

Однак, за рішенням керівництва ОГХК, відвантаження залишилися в силі.

Відомо, що за партією ільменітового концентрату в 10 тис. Тонн виробництва Іршанського ГЗК з турецького порту Трос вийшло судно BOGDAN. Воно прибуло в порт Іллічівська 27 листопада. Зараз судно очікує навантаження на рейді.

За даними системи стеження за судами, сирійське судно SOURIA з першою партією ільменіту від чеської Belanto розвантажилося в порту Керч, РФ 25 листопада.

Нагадаємо, що фахівці з кібербезпеки СБУ виявили і заблокували канали збуту податкової та митної інформації через інтернет-канали.

Оперативники відзначають, що до процесу були залучені посадові особи, в тому числі співробітники банківської сфери, ДПС (Державної податкової служби) і ГТС (Державної митної служби). Зловмисники використовували уразливості в відомчих системах.

Раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала незаконні поставки української компанії-виробника кераміки в анексований Крим.

У прес-службі Служби безпеки України відзначають, що товари доставляли на адресу підконтрольної українському виробнику дочірньої компанії в РФ. Після чого продукція виявлялася в Криму, через налагоджені канали перевезення. Потім її реалізовували.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу