«Ощадбанк» не може отримати свої гроші через міжнародний арбітраж

Поділитися:

Суперечка щонайменше на мільярд доларів. «Ощадбанк» може не отримати відшкодування за Міжнародним комерційним арбітражем. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

Позов фінустанови до Російської Федерації за експропріацію активів «Промінвестбанку» в Криму під загрозою зриву. А все тому, що Верховний суд прийняв до розгляду апеляційну скаргу на цей процес від компанії «ІКБ-Інвест». А це, вважають у держбанку, суперечить законодавству. По-перше, через недотримання процесуальних термінів. А по-друге, скаргу подали особи, які не брали участі у справі та навіть не мають права її оскаржувати.

Нагадаємо, що аукціон з продажу акцій «Промінвестбанку» виграла компанія «Фортіфай», що, як і «ІКБ-Інвест», зараз пов’язана з оточенням Ігоря Коломойського. При цьому, «ІКБ-Інвест» іже отримала рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення 159 млн доларів з Росії. Це так звана компенсація за нерухоме майно, експропрійоване у «приватівців» в Криму після його анексії РФ.

26 листопада 2018-го Арбітражний трибунал у Парижі виніс вердикт на користь «Ощадбанку» – стягнути з Росії збитки, які отримала фінустанова внаслідок анексії Криму. А це 1,3 млрд доларів. У російському Мін’юсті кажуть, що не визнають таке рішення і не будуть компенсувати збитки «Ощадбанку».

Раніше повідомлялося про те, що ЄС ще на рік продовжив санкції для росіян. Відомо, що санкції продовжили до 16 жовтня 2021 року. Вони стосуються осіб і організацій, які несуть відповідальність за розробку і використання хімічної зброї.

Також у ЄС відмовився знімати санкції з «Роснафти». У Суді Євросоюзу в Люксембурзі розглянули апеляції, які були подані компаніями з групи «Роснафта», і залишили їх без задоволення. Таким чином санкції з «Роснафти» не зняті, а головна причина цього – анексія Російською Федерацією Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу