ЄС відмовився знімати санкції з «Роснафти»

Поділитися:

У Суді Євросоюзу в Люксембурзі розглянули апеляції, які були подані компаніями з групи «Роснафта», і залишили їх без задоволення. Таким чином санкції з «Роснафти» не зняті, а головна причина цього – анексія Російською Федерацією Криму.

Відомо також, що були підтримані всі рішення за позовами до Європейського суду загальної юрисдикції – ті, якими санкції були визнані обґрунтованими. Тим часом в Росії ці санкції вважають одним з основних засобів витіснити країну зі світових нафтових і газових ринків, а також створити додаткові складнощі в роботі.

Тим часом, перші санкції були накладені ще в 2014 році, це зробив Високий суд Лондона. Причиною на той момент виступила анексія Криму в України. Згодом санкції були розширені – тут вже зіграла свою роль підтримка Російською Федерацією бойовиків на Донбасі.

Раніше повідомлялося про санкції, введені країнами Балтії проти Лукашенка. Причиною цього стали події, що послідували відразу після закриття виборчих дільниць – жорстке придушення мирних протестів, жертви, залучення військових і ОМОНу та багато іншого.

Також ми писали про підтримку так званих кримських санкцій проти Росії ще шістьма країнами.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ