ЄС ще на рік продовжив санкції для росіян

Поділитися:

12 жовтня Європейський Союз ще на рік продовжив санкції у відношенні застосування хімічної зброї Росією. Про це повідомили на сайті Ради Євросоюзу.

Відомо, що санкції продовжили до 16 жовтня 2021 року. Вони стосуються осіб і організацій, які несуть відповідальність за розробку і використання хімічної зброї.

Санкції включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів осіб, а також заморожування активів підприємств.

Слід зазначити, що нинішні санкції застосовуються до 9 людям – п’ятеро пов’язані з сирійським режимом і четверо причетні до нападу в Солсбері. У разі Солсбері санкції накладені на керівника ГРУ РФ і його заступника, а також проти двох офіцерів розвідки.

Під санкціями також знаходиться одна організація, Центр наукових досліджень та досліджень (SSRC), основний орган сирійського режиму з розробки хімічної зброї.

Нагадаємо, що в Суді Євросоюзу в Люксембурзі розглянули апеляції, які були подані компаніями з групи «Роснефть», і залишили їх без задоволення. Таким чином санкції з «Роснефти» не зняті, а головна причина цього – анексія Російською Федерацією Криму.

Раніше повідомлялося, що на сайті Європейського союзу з’явилася інформація про те, що санкції проти Росії, введені у зв’язку з окупацією українських територій в Криму, продовжили до 18 червня 2021 року.

При цьому, до Євросоюзу приєдналося ще 6 держав, які підтримали санкції проти РФ. Так, проти окупації Криму виступили Україна, Грузія, Ісландія, Норвегія, Чорногорія та Албанія.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу