Експерти прогнозують подорожчання комуналки на третину вже в 2021 році

Поділитися:

У 2021 році загальна вартість всіх послуг житлово-комунального господарства підніметься на двадцять-тридцять відсотків.

Про це в четвер, 3 грудня, написав в соцмережі представник громадської організації “Союз споживачів комунальних послуг” та радник заступника голови КМДА (Київської держадміністрації) Олег Попенко.

За словами комунального експерта, наступного року ціни на комунальні послуги в опалювальний сезон злетять вгору на 500-700 гривень. А в період, коли батареї холодні, – на 200-300 гривень.

Експерт нагадав, що газ вже обходиться українцям дорожче, а плата за його транспортування і зовсім подорожчала удвічі. За прогнозами всіх аналітиків ринку компослуг, в січні піднімуть ціни водоканали. За п’ять років, зазначив Попенко, на українців чекає 5-е або навіть 6-е підвищення “комуналки”.

Дорожче обійдеться й електрика, повідомляє експерт. Причому в уряді зробили так, що навіть економити електроенергію стає невигідним. Адже всі повинні будуть платити 1,68 гривні за одну кіловат-годину електрики.

Нагадаємо, комуналка за рік подорожчала на 57%.

Також раніше ми написали про те, що в країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу