Комуналка за рік подорожчала на 57%

Поділитися:

За даними Державної служби статистики, за жовтень українцям нарахували 11 млрд грн за надання комунальних послуг. Це 57% більше, ніж рік тому – тоді за жовтень всі приватні споживачі повинні були заплатити 7 млрд.

Відомо, що в жовтні українці погасили понад 9 млрд грн (близько 82%) з нарахованих сум, а рік тому – 5,8 млрд грн (понад 83%).

Таким чином, борг українців за комунальні послуги в жовтні збільшився на 1,7 млрд грн. Загалом заборгованість становить 56,1 млрд грн.

Слід зазначити, що найбільше за комунальні послуги нарахували жителям Києва (1,45 млрд грн), Харківської (944 млн грн), Дніпропетровської (925 млн грн), Київської (794 млн грн) і Львівській (763 млн грн) областей.

Нагадаємо, що в український парламент внесли законопроект про внесення змін до Закону «Про житлово-комунальні послуги». Очікується, що таким чином українська влада зможе завершити реформу в сфері житлово-комунального господарства до кінця поточного року.

Раніше повідомлялося, що в країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками. Про таку тенденцію розповів експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

Так, він навів як приклад жителів Парижа, які віддають перевагу невеликим квартири без центрального опалення, оскільки заздалегідь думають, у скільки обійдеться тепло в опалювальному сезоні. Така ж ситуація і в Німеччині, Великобританії, Туреччини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу