Українці продовжують накопичувати борги за комунальні послуги

Поділитися:

У країні склалася дивна ситуація: борги по послугах ЖКГ накопичуються, однак людей це не хвилює, вони продовжують жити з колишніми звичками. Про таку тенденцію розповів експерт з питань енергетики Геннадій Рябцев.

Зокрема, він навів як приклад жителів Парижа, які віддають перевагу невеликим квартирам без центрального опалення, оскільки заздалегідь думають, у скільки обійдеться тепло в опалювальному сезоні. Така ж ситуація і в Німеччині, Великій Британії, Туреччині.

В Україні ж ніхто не замислюється про те, якими будуть рахунку восени та взимку. Середньостатистичні українські квартири – це площа 60-70 метрів, центральне опалення, гаряча вода, газ і електрику. Зростаючі тарифи існують окремо від людей, що на думку експерта зовсім не означає руху в Європу, а скоріше демонструє олігархічний підхід до справи.

«Влада вирішила, що це несправедливо, коли у громадян такі великі квартири. Якщо вони не можуть за них платити, то повинні продати своє житло і піти жити в землянку. Саме тоді ми остаточно прийдемо в Європу. Тобто тоді українці європейським способом інтегруються. По-іншому розцінювати те, що відбувається в останні роки, просто неможливо», — сказав Г. Рябцев.

Нагадаємо, що за останній рік тарифи підіймалися неодноразово. Наприклад, «Нафтогаз України» на вересень поточного року встановив тариф 4,7 грн. за кубометр газу з урахуванням ПДВ, але без врахування вартості доставки цього газу до споживача. У порівнянні з ціною на серпень поточного року підвищення склало 45%.

Раніше повідомлялося про те, як зміняться тарифи на комуналку. Пояснення дали в Міністерстві економіки України.

Також ми писали, що 83% громадян нашої країни вважають тарифи завищеними, причому без підстав.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу