АМКУ відкрив справу проти 10 туроператорів

Поділитися:

Десять недобросовісних українських туристичних операторів потрапили під прес порушеної проти них справи Антимонопольним комітетом України.

Про це в середу, 2 грудня, повідомили відповідальні особи АМКУ в соцмережі.

Як з’ясували в державному антимонопольному відомстві, організатори закордонних подорожей на своїх порталах розміщували завищену вартість турів для клієнтів. Вартість турів вони розраховували досить хитрим і незаконним способом – за власним курсом валют, який придумали в надрах своїх компаній.

Після того як за туроператорів взявся АМКУ, в компаніях виправдовувалися: мовляв, внутрішній курс валют вони встановлювали з метою захисту від частих змін курсу долара і євро.

Однак в Антимонопольному комітеті з’ясували, що насправді оператори перекладали на клієнтів власні ризики, маючи з них додаткові гроші. При цьому клієнтів просто вводили в оману.

В АМКУ нагадали, хто за українськими законами має право на встановлення внутрішнього курсу валют – це виключно банки, небанківські фінустанови та пошта. Туроператори не мають права встановлювати свій валютний курс.

Туроператорам-порушникам дали 10 днів для зміни інформації на своїх сайтах відповідно до закону. Інакше на них чекає штраф в 5 відсотків доходу за 2019 рік. Компанії пообіцяли виправити становище в термін.

За словами джерел, подібними методами заробляють на клієнтах не тільки українські організатори подорожей. Так само діють і іноземні туроператори – наприклад, “Флай Дубай”, “Катар” та інші.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України видав шести українським фармацевтичним компаніям обов’язкові для розгляду приписи – прибрати з реклами ліків відомості, які можуть ввести споживача в оману.

Також раніше ми написали про те, що АМКУ зайнявся монополією держбанків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу