АМКУ зайнявся монополією держбанків

Поділитися:

Щодо банківських послуг все банки – державні та комерційні – повинні бути в рівних умовах, монополію держбанків на деякі послуги слід ліквідувати.

Про це в понеділок, 2 листопада, заявили в прес-службі Антимонопольного комітету України.

Як сказано в заяві АМКУ, в Україні всього 70 банків. Серед них держбанків – чотири: “ПриватБанк”, “Укрексімбанк”, “Ощадбанк” і “Укргазбанк”. Ці 4 банки – єдині, які надають деякі послуги. Комерційним банкам надавати ці послуги шлях перекритий.

За перше півріччя минулого року 4 держбанки-монополісти заробили 19,6 мільярда гривень.

Як зазначено в заяві Комітету, в результаті страждають переселенці, військові пенсіонери, одержувачі субсидій, бюджетні організації та громадяни, які отримують виплати з бюджету.

“Тому з метою запобігання порушенню принципу конкурентного нейтралітету при регулюванні ринку банківських послуг Комітет направив пропозиції Кабінету Міністрів України.

Кабміну пропонують доручити центральним органам влади зменшити або усунути бар’єри для розвитку конкуренції в окремих сегментах ринку банківських послуг “, – сказано в заяві Антимонопольного комітету.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 69,3 млн грн Інтерпайп Пінчука та ще три компанії за порушення антимонопольного законодавства.

Також раніше ми написали про те, що мережа автозаправних станцій Socar не змогла домогтися скасування через суд рішення Антимонопольного комітету про накладення штрафу на компанію в розмірі 2,5 млн грн за ціновий картель по дизельному паливу і бензину А95.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу