В Україні розпочнеться виклик резервістів

Поділитися:

Після того, як стало відомо про рішення Російської Федерації запровадити свої війська на території ОРДЛО, в Україні видано указ про виклик резервістів Збройних сил України, які входять до складу оперативного рішення.

Володимир Зеленський, як Президент України та верховний головнокомандувач ЗСУ, видав відповідний указ, про що заявив у своєму зверненні до українців.

«Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем Збройних сил України видано указ про виклик резервістів у особливий період», — каже Зеленський.
Глава української держави уточнює, що йдеться лише про тих, хто перебуває у складі оперативного резерву і, незважаючи на напружену ситуацію, зараз жодних рішень щодо загальної мобілізації не ухвалювалося.

Окрім цього, Зеленський оголосив, що найближчим часом розпочнуться навчальні збори резервістів підрозділів територіальної оборони.

Під оголошений президентом виклик потрапляють: резервисти, що раніше брали участь в АТО і ООС на Донбасі, входять до складу Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, а також колишні військовослужбовці термінової служби, військової служби за закликом з мобілізації, на особливий період.

Слід зазначити, що протягом доби після підписання указу президента резервісти зобов’язані з’явитися у відповідні Центри комплектування та соціальної підтримки або у свою військову частину.

У цьому зверненні Володимир Зеленський оголосив про запуск у країні програми економічного патріотизму. Вона включає зниження податкового навантаження на бізнес та зменшення перевірок.

Загалом Зеленський коротко пояснив населенню України, що означає те, що відбувається в країні, і чого приблизно варто очікувати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу