У НАЗК пояснили зменшення кількості декларацій чиновників

Поділитися:

У Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснили зменшення за рік кількості учасників декларування доходів із 900 тисяч до 782 тисяч скороченням кількості депутатів місцевих рад у результаті адміністративно-територіальної реформи.

За словами глави НАЗК Олександра Новікова, кампанія декларування засвідчила, що стратегія запобігання корупції вже реалізовується. Один із її принципів, а їх п’ять – це оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування. Зменшення чиновницького апарату, а, відтак, і навантаження на суспільство – один з індикаторів цієї оптимізації. Держава оптимізувала свій апарат за рік на понад 100 тисяч публічних службовців.

Посадовець наголосив, що кампанія зі здачі електронних декларацій, яка завершилась 1 квітня, насправді свідчить не про динаміку боротьби з корупцією, а про динаміку її запобігання.

Раніше повідомлялося, що Нацагентство з питань запобігання корупції передало до суду адмінпротокол на тимчасового виконувача обов’язків глави держпідприємства “НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна у зв’язку з невиконанням припису.

Також ми писали, що фахівці НАЗК проаналізували поточні закони в земельній сфері та визначили лазівки, через які шахраї реалізовують свої протизаконні махінації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу