НАЗК подало до суду на главу «Енергоатому»

Поділитися:

Нацагентство з питань запобігання корупції передало до суду адмінпротокол на тимчасового виконувача обов’язків глави держпідприємства “НАЕК “Енергоатом” Петра Котіна у зв’язку з невиконанням припису, інформує НАЗК.

Водночас, деталей у відомстві не вказали. Зазначається, що за минулий тиждень Нацагенція склала та направила до суду 16 адмінпротоколів.

Раніше Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним наказ т.в.о. президента “Енергоатому” Петра Котіна про застосування дисциплінарного стягнення щодо викривача Олега Поліщука.

На початку березня голова НАЗК виніс припис Кабінету Міністрів для усунення порушень антикорупційного законодавства в діяльності Енергоатома та скасування незаконного наказу підприємства про звільнення викривача Олега Поліщука. За даними НАЗК, керівник підприємства підписав накази про відсторонення від посади, дисциплінарну відповідальність та звільнення уповноваженого із реалізації антикорупційної програми ДП “НАЕК “Енергоатом” Олега Поліщука.

Відомо, що звільненню Поліщука передувало його повідомлення до Антикорупційного бюро, у якому він зазначив про ознаки кримінального корупційного правопорушення з боку посадовців підприємства. Після цього Поліщук набув статусу викривача.

Нагадаємо, у Національному агентстві з попередження корупції розповіли про недоліки законодавства відносно земельного ринку. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також ми писали, що фахівці НАЗК проаналізували поточні закони в земельній сфері та визначили лазівки, через які шахраї реалізовують свої протизаконні махінації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу