Рада допрацює законопроект про роботу АРМА

Поділитися:

Парламент України направив до профільного комітету для підготовки до розгляду в першому читанні законопроект № 3335-1 стосовно вдосконалення роботи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (скорочено – АРМА).

Відповідне рішення схвалили 235 парламентаріїв.

Пояснювальна записка до закону говорить, що проект закону розробили для того, щоб створити законодавчі умови для підвищення прозорості системи пошуку і управління активами, отриманими в результаті корупційного шахрайства, продажу таких активів, збільшити ефективність діяльності відомства, збільшити доходи державного бюджету за рахунок продажу активів, що знаходяться у віданні Національного агентства, а також усунути протиріччя між існуючими актами в області пошуку, управління і відчуження активів, які були отримані корупційним шляхом.

Пропонується зробити більш прозорим процедуру прийняття активами в управління АРМА, впровадження можливості прозорої реалізації активів агентства і забезпечення участі уповноваженої особи органу з виявлення, розшуку та управління активами в процесі судового розгляду.

Затвердження цього акта дасть можливість підвищити ефективність системи розшуку та управління активами, отримані внаслідок корупції.

Раніше ми писали, що в прес-службі Агентства з пошуку і управління майном повідомили, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до ст. 452 Митного кодексу України ». Відомо, що документ регулює питання автоматичного доступу АРМА до джерел інформації про активи, які можуть бути вилучені в кримінальному провадженні.

Також повідомлялося, що Національне агентство з виявлення, пошуку і управління активами, отриманими в зв’язку з корупцією та іншими злочинами (AРMA), оголосило конкурс на пошук керуючого активами, соціальними правами і акціями медіахолдингу UMH Group.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу