Президент хоче винести закон про деолігархізації на референдум

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський опублікував відеозвернення, в якому заявив, що питання про статус олігархів в Україні першим винесуть на всеукраїнський референдум. Відомо, що цього тижня президент Володимир Зеленський вніс законопроект про деолігархізацію в парламент.

«Для тих, хто спробує розгойдати, переконати, переламати або домовитися з депутатами українського парламенту за цим законом – у мене буде одне питання. Це питання статусу олігархів, який буде винесено на всеукраїнський референдум. Це питання буде першим. А для когось, можливо, вже і останнім », – каже Зеленський.

Крім того, президент заявив, що закон про олігархів став головним питанням не тільки засідання РНБО, а й усього минулого тижня.

«Цей законопроект – перше рішення всіх 30 років незалежності, яке демонструє наше ставлення до олігархічної системи. Він стверджує: так, в Україні є олігархи. Так, вони впливають на політику. І так, цього більше не буде », – переконує голова держави.

Нагадаємо, що на 4 червня заплановано засідання Ради національної безпеки і оборони, яке скликає голова держави Володимир Зеленський. За інформацією прес-служби відомства, на засіданні піднімуть на розгляд вісім питань, відповідно до затвердженої президентом порядком денним за поданням секретаря Ради нацбезпеки Олексія Данилова.

Раніше повідомлялося, що останнім часом дуже активно обговорюється законопроект про статус олігархів. Його ще немає, але його вже активно обговорюють. Зокрема розробку законопроекту прокоментував глава Офісу президента Андрій Ярмак.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу