Нацбанк порадив українцям, як правильно спілкуватися з колекторами

Поділитися:

У Національному банку України надали українцям рекомендації стосовно того, як правильно домовлятися з колекторами про зміну умов виплат, якщо у людини немає грошей для повернення кредиту.

В першу чергу потрібно записувати розмову, якщо колектори загрожують життю і здоров’ю, в такому випадку потрібно відразу звертатися в поліцію.

В Управлінні захисту прав споживачів фінпослуг НБУ сказали, що українці, які не мають грошима для повернення кредиту, можуть домовитися з колекторами про пом’якшення умов виплат.

Тобто, з ними потрібно йти на договірні відносини. Наприклад, домовитися про часткове погашення, так як просто не платити – не вийти.

Як говорилося вище, потрібно записувати розмову і потім прикріплювати його до заяви в НБУ. Ці записи прослуховуються, а потім починаються запити в фінансові компанії.

Крім НБУ, на колекторів можна поскаржитися в Національну поліцію.

Нагадаємо що лише за липень 2020 року Національний банк України отримав 2 532 скарги. Із зазначеної кількості 2096 – на фінансові підприємства, а 436 – на банки. Три чверті листів – це скарги на грубу роботу фінустанов.

Також ми повідомляли, що в Міністерстві юстиції прийняли рішення регулювати роботу колекторів, так як вони застосовують неетичні методи стягнення заборгованості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу