Британія закликала бойкотувати «Північний потік-2»

Поділитися:

Стало відомо, що міністр закордонних справ Великобританії звернулася до країн Європейського союзу із закликом звернути увагу на ситуацію із залежністю від Росії, зазначивши, що сертифікацію «Північного потоку-2» необхідно заблокувати.

Ліз Трасс заявила, що у разі схвалення сертифікації «СП-2» розпочнуться глобальніші проблеми, які можуть підірвати європейську безпеку. Зокрема йдеться про те, що таким чином у Росії «розв’яжуться руки», і вона зможе ще більше контролювати ті країни, які залежні від неї в постачанні газу.

Чиновниця також додала, що в даний критичний час, маючи на увазі негативний вплив пандемії на світ, необхідно поглибити торгові та інвестиційні зв’язки з державами, які справно дотримуються правил, що в результаті дозволяє покращити розвиток вільної ринкової економіки. «Ми не можемо не надавати допомоги тим, хто намагається підірвати свободу і демократію», – звернулася міністр до країн-однодумців.

Нагадаємо, протяжність російського газопроводу «Північний потік-2» становитиме 2 468 кілометрів із передбачуваною потужністю 55 мільярдів кубометрів. Для схвалення сертифікації Nord Stream 2 AG необхідне рішення регулятора Німеччини, а після оцінки Європейської комісії.

Раніше ми писали про заяву з боку Німеччини про те, що Україна не повинна брати участь у вирішенні сертифікації Північного потоку-2.

Також ми повідомляли про попередження Америкою Німеччину та її союзників про те, що запуск Північного потоку-2 може вплинути на ескалацію конфлікту двох країн: Росії та України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу