США закликали Берлін використати «Північний потік-2» проти Росії

Поділитися:

Американці, використовуючи дипломатичні канали, попередили Німеччину та її союзників про те, що запуск Північного потоку-2 може вплинути на ескалацію конфлікту двох країн: Росії та України. Тому “натиснути” на РФ США пропонують за допомогою “СП-2”.

Згідно з інформацією німецької газети Süddeutsche Zeitung, Америка звернулася до МЗС Берліна, Лондона та Парижа, а також до Європейської зовнішньополітичної служби з проханням зупинити або, як мінімум, переглянути сертифікацію російського газопроводу.

Більше того, у Палаті представників Конгресу США закликають Джо Байдена скасувати рішення зняти санкції проти «Північного потоку-2». «Діючий трубопровід “СП-2” додасть сміливості агресії режиму Путіна проти Києва», – написав голова комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США.

Американські чиновники вважають, що запуск цього трубопроводу надасть Російській Федерації «сміливості в агресії проти України», пояснюючи це тим, що після експлуатації «СП-2» українська газотранспортна система в Європі не буде потрібна.

Такої думки дотримується й сенатор-республіканець. Звертаючись до президента США, він закликає вжити всіх заходів для стримування російської агресії проти України.

Політик навіть запропонував програму із 4 етапів, яка включає: запровадження санкцій проти «Північного потоку-2»; досягнення рівності між російською та американською делегаціями в Росії; надання впливу з боку Франції, Німеччини, Великобританії та США на російську енергетичну галузь. Зокрема, погрожувати Росії санкціями у разі, якщо після запуску «СП-2» вона вторгнеться в Україну. Найкардинальнішим і сміливішим етапом програми виявилася пропозиція Америки пригрозити Росії повністю відрізати її від міжнародних фінансових мереж.

Нагадаємо, політичний експерт вважає, що «Україна зараз може затягувати сертифікацію «СП-2» та сподіватися на зміни у політиці Німеччини».

Раніше ми писали про те, що держсекретар США підтримав Україну під час переговорів із Володимиром Зеленським у Глазго. Він зазначив, що Америка та її союзники підтримають Україну, мінімізуючи ризики, які можуть виникнути після запуску російського газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу