ФГВФО заплатить майже 300 млн гривень комбінату Костянтина Жеваго

Поділитися:

Майже 292 мільйонів гривень сплатить Фонд гарантування вкладів – гірничо-збагачувальний комбінат Костянтина Жеваго за борги збанкрутілого банку “Фінанси і кредит”. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Таке рішення прийняв Північний апеляційний господарський суд. Раніше Фонд визнав вимоги компанії Жеваго на 42,5 мільйона гривень. Але суд вирішив, що ці кошти були списані неправомірно. А матеріали справи не мають доказів порушень в кредитних договорах.

Крім того, не знайшлося доказів, щоб довести прямий зв’язок Костянтина Жеваго з банком. Однак згодом апеляційний суд задовольнив позов комбінату і зобов’язав і Фонд гарантування включити вимоги компанії-позивача майже 4 мільярди в реєстр вимог кредиторів банку.

У свою чергу суд касаційної інстанції передав цю справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції. За новим судовим рішенням – кінцевим бенефіціаром банку “Фінанси і кредит” все-таки був Костянтин Жеваго.

Восени минулого року фонд продав пул активів банку, в який увійшли права кредитної вимоги на 11,5 мільярдів за 45 млн. Перемогла в аукціоні компанія “Фінтакт” – пов’язана з оточенням Костянтина Жеваго.

Нагадаємо, що Білоцерківська ТЕЦ Костянтина Жеваго програла спір з податківцями на 736 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що НБУ відсудив столичну нерухомість у Київського суднобудівного-судноремонтного заводу, який пов’язують з Костянтином Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу