Аеропортом «Бориспіль» зацікавилося СБУ

Поділитися:

Представники Служби безпеки України змогли викрити корупційну схему при закупівлі послуг з будівництва в аеропорту “Бориспіль”.

Відомо, що під час виконання договірних зобов’язань з будівництва транспортних споруд представники генпідрядника вступили в змову з топ-менеджментом аеропорту. Так, 2017-18 роках вони разом фальсифікували обсяги виконаних робіт і поставлених будівельних матеріалів.

Крім цього, змовники провели безтоварні операції через ряд комерційних структур, що мають ознаки фіктивності. За підсумком вони перевели в готівку майже 37 млн ​​грн державних коштів і безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ на понад 6 млн грн.

Слід зазначити, що правоохоронці провели обшуки в офісних та житлових приміщеннях фігурантів справи. Документація і електронні носії, що містять інформацію про проведення незаконних операцій було вилучено. Також вилучено замітки і чернетки із записами, які підтверджують незаконний характер укладених угод.

Нагадаємо, що представники СБУ звернулися до депутатів Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики з проханням відновити податкові перевірки. Причиною цього рішення стала спецоперація СБУ, в ході якої була припинена робота всеукраїнського конвертаційного центру. За час роботи цього центру тисячі підприємств по всій країні ухилялися від сплати податків. Відомо, що центром був організований оборот більш ніж на 15 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що за даними експертів, за останні пів року пасажиропотік аеропорту “Бориспіль” впав до рівня аналогічного періоду 2006 року. Основною причиною цієї ситуації стала пандемія коронавірусу. Саме через неї попит на авіаперельоти скоротився, а авіакомпаніям довелося зменшити кількість рейсів, і частково призупинити польоти за деякими напрямками.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу