«У столиці необхідно зменшувати кількість адміністративного навантаження» – експерт

Поділитися:

За тиждень столична прокуратура у співпраці з іншими силовиками провела майже сотню обшуків на об’єктах інфраструктури Києва, правоохоронці повідомили про підозру 23 посадовим особам. Про це повідомили в Київській міський прокуратурі.

«На цьому тижні органами столичної прокуратури спільно з Національною поліцією, Службою безпеки України, Державним бюро розслідувань і Державною фіскальною службою проведено ряд слідчих дій. Зокрема, в департаменті КМДА, райдержадміністраціях, на комунальних підприємствах столиці, в підрядних організаціях і по місяцях проживання фігурантів виробництв. Слідчі дії відбувалися в межах розслідувань, пов’язаних із заволодінням і розтратою бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Їх проведенню передувала кількамісячна копітка слідча і аналітична робота. Всього за цей час проведено близько 100 обшуків, за результатами яких вручено повідомлення про підозру 23 посадовим особам, в тому числі 11 — посадовим особам комунальних підприємств, 2 — керівникам управлінь райдержадміністрацій та 10 — керівникам підрядних організацій», — повідомили у відомстві.

Загальна сума збитків, завданих діями зазначених посадових осіб і підтверджена висновками експертів складає близько 70 мільйонів гривень.

За даними прокуратури, багатомільйонні розкрадання і зловживання мають місце майже у всіх сферах комунального господарства: капітального будівництва, організації дорожнього руху, освіти і спорту, житлово-комунального господарства, земельних ресурсів тощо.

Подробиці теми розповів керуючий партнер юридичної компанії GRAСERS Сергій Лисенко в ефірі телеканалу «Перший Діловий».

«Правоохоронці задокументували систематичну роботу групи співробітників цієї інспекції щодо незаконної евакуації автомобілів та незаконного збагачення за рахунок того, що поверталися автомобілі за суму вдвічі більшу, ніж встановлено законодавством її повернення. Вони кажуть про те, що вони задокументували роботу цілої групи, це означає, що, мабуть, у них є результати даних негласних слідчих розшукових дій відносно цих посадових осіб, яких затримали», — розповів експерт.

На думку керуючого партнера юридичної компанії GRAСERS Сергія Лисенка, аби запобігти подібним корупційним схемам необхідно, в першу чергу, зменшити кількість адміністративного навантаження. Тобто, щоб на місці евакуації відразу повинні оголосити суму штрафу та вказати місцезнаходження евакуйованого автомобіля.

«Необхідно зменшити кількість адміністративного навантаження, щоб людині, у якої евакуювали автомобіль, не треба було гасати п’ятьма різним установами для того, щоб її знайти і встановити місцезнаходження. На місці евакуації має бути прямий контакт, сума, яку встановлено як штрафну санкцію, і адреса, де необхідно її сплатити. Ми ніколи не зможемо викроїти цю практику неправильного паркування. Треба зменшити кількість тих людей, які приймають рішення — це має бути одна людина, і один керівник», — зазначив експерт.

Раніше ми повідомляли, що п’ятьом співробітникам КМДА та двом керівникам приватних компаній правоохоронці повідомили про підозру у справі про нібито незаконну евакуацію автомобілів.

Також ми писали, що Подільська окружна прокуратура Києва знову проводить серію обшуків в Київській державній обласній адміністрації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу