Евакуацією авто в столиці зайнялася прокуратура і поліція

Поділитися:

П’ятьом співробітникам КМДА та двом керівникам приватних компаній правоохоронці повідомили про підозру у справі про нібито незаконну евакуацію автомобілів.

В ході розслідування було проведено більше 30 обшуків, вилучено документи, носії інформації, засоби зв’язку, грошові кошти та інші докази, повідомляють у прес-службі Офісу генерального прокурора. Крім того, було вилучено значну кількість актів огляду та тимчасового затримання транспортних засобів за місцем проживання підозрюваних.

Дані слідства свідчать про те, що один з керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА ввів схему незаконного збагачення шляхом безпідставної евакуації припаркованих транспортних засобів з вулиць столиці на штрафмайданчики. Зокрема до оборудки він залучив керівництво управління по паркування і підлеглих інспекторів. Зазначається, що власники могли забирати свої автівки лише після сплати штрафу. Проте, їхня сума була вдвічі більшою за офіційну.

«‎Щодня члени організованої групи повинні були складати 300 актів, на підставі яких приватні служби евакуювали транспортні засоби. Щоб виконувати «денний план»‎, вони вдавалися до хитрощів — близько припаркованого встановлювали знак «Дорожні роботи»‎, — йдеться в повідомленні прокуратури.

У свою чергу, київська влада заявила, що дії Офісу генпрокурора та МВФ паралізували роботу Інспекції з паркування.

«Зараз Інспекція обезголовлена ​​і практично паралізована. Сервери і робочі станції Інспекції видалені. Евакуація автомобілів, які істотно перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах і смугах громадського транспорту», — зазначив заступник глави КМДА.

Раніше ми повідомляли, що Подільська окружна прокуратура Києва знову проводить серію обшуків в Київській державній обласній адміністрації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Також ми писали, що в Україні в тестовому режимі запрацювала електронна система для отримання спецперепусток в громадський транспорт Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу