Завод шампанських вин в Одесі продали за 195 млн гривень

Поділитися:

Завод шампанських вин в Одесі на Французькому бульварі продали за понад 195 мільйонів гривень ТОВ «Елітбуд Груп». Загалом в аукціоні брали участь семеро учасників.

Стартова ціна зросла у 2,2 раза із 87,4 мільйона гривень. Примітно, що компанія-переможець виграла з відривом лише в одну тисячу гривень від ТОВ «Торгівельна компанія «Тунелла».

195 млн 1 тисячу гривень пропонував ПрАТ «Одеський завод шампанських вин», що орендував об’єкт з 1992 року.

ТОВ «Елітбуд груп», засноване у 2007 році, спеціалізується на житловому та нежитловому будівництві. Директор та засновник фірми – Аскольд Коваль. «Елітбуд груп» зареєстрована в Одесі за тією ж адресою, що й  ТОВ «Вінфорт», засновник якого – той же Аскольд Коваль, а також колишній одеський віцемер Сергій Черненко, підприємці Дмитро Сайфудінов та Олексій Більтяєв. Компанія торгує винами і коньяком.

Продали 35 будівель та споруд Заводу шампанських вин в Одесі. Бомбосховище та житловий будинок залишаться у власності держави. Об’єктом приватизації є й продана земельна ділянка площею 3,6 гектара.

Договір оренди об’єкта однойменного ПрАТ діє до 2035 року. З-поміж договорів суборенди – угода з «Музеєм сучасного мистецтва Одеси».

Об’єкт продавали з умовою збереження видів діяльності упродовж трьох років.

Раніше ми писали, що Одеський завод шампанських вин є одним з найстаріших підприємств, історія виробництва ігристого вина в Україні почалася у 1899 році.

Також ми повідомляли, що інвестори бояться приватизувати держмайно через судову систему, кажуть експерти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу