На продаж виставили Одеський завод шампанських вин

Поділитися:

Одеський завод шампанських вин виставлено на продаж. Стартова ціна – 87,4 мільйона гривень.

По це повідомляє Фонд державного майна.

Торги з приватизації заплановані на 1 лютого поточного року. Серед умов приватизації об’єкта – збереження видів діяльності з подальшого виробництва виноградних вин на заводі.

У Фонді нагадують, що даний завод є одним з найстаріших підприємств, історія виробництва ігристого вина в Україні почалася у 1899 році. Завод було споруджено з погребами для витримки 2 мільйонів пляшок вина, виробничим корпусом, а також допоміжними приміщеннями. За понад сотню років свого існування завод кілька разів зупинявся, востаннє – у 2018-му.

«Відтоді держава не продукує вино на цьому підприємстві, а його потужності згодом були передані в оренду», – зауважили у Фонді.

Нагадаємо, цього року від приватизації до державного бюджету надійшло 5,07 млрд грн. За даними Фонду державного майна, за обсягами це історична сума надходжень від приватизації, яка стала результатом запроваджених принципів прозорості та відкритості у приватизаційних процесах.

Також ми писали, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль не зміг виконати обіцянку продати 7 великих об’єктів у рамках наміченої на 2021 рік великої приватизації.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу