З 1 жовтня магазини не будуть приймати старі банкноти

Поділитися:

З 1 жовтня 2020 року Національний банк України виводить з обігу монети номіналом 25 копійок, і всі купюри, які випустили до 2003 року. Тепер ці гроші вже не є платіжним засобом.

У Центробанку повідомили, що на даний момент в обороті залишається близько 1,8 відсотка від загальної кількості грошей. При цьому, за останні три роки їх обсяг майже не змінився. Тобто, люди такими купюрами не розраховуються, вони їх не інкасіруются і в банки не надходять.

Можливо, частина цих грошей залишилася в колекції у кого-то, або ж загубилася. Наприклад банкноти, номіналом 1-2 гривні, які були випущені в 1990-х роках, зараз продають за кілька десятків або сотень гривень для колекційних потреб.

Також Нацбаанк виводить з обігу банкноти в 1 і 2 гривні, а також жовті монети в 1 гривню зразка 1996 року. Поки вони залишаться платіжним способом і ніякі обмеження їх не торкнуться.

Раніше ми писали матеріал про те, що карантин спустошив гаманці багатьох українців – їм довелося піти в банки за своїми депозитами або терміново міняти долари. Як правило, основна частина заощаджень була витрачена на їжу і напої – такі результати показали численні опитування і дослідження теми заощаджень.

Також ми повідомляли, що Національний банк України відновив продаж доларів на міжбанківському валютному ринку, щоб стимулювати зміцнення гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу