Європейський залізничний перевізник може збанкрутувати

Поділитися:

Залізнична компанія «Євростар» опинилася на межі банкрутства. Перевізник, що з’єднує Велику Британію з Францією та Бельгією, просить про фінансову допомогу британський уряд. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За законом, претендувати на позику можуть лише авіакомпанії чи британські залізничні компанії – але в керівництві «Євростару» сподіваються, що для них зроблять виключення. Звернення до офіційного Лондона вже підписали голови кількох десятків підприємств. У тексті йдеться, що в разі провалу компанії Сполучене Королівство ризикує зазнати економічних і репутаційних втрат. На межі банкрутства «Євростар» опинився у розпал пандемії, коли пасажиропотік скоротився на 95%.

У докарантинні часи потяги між країнами ходили щопівгодини. Нині – всього два рейси на добу. 55% акцій «Євростар» належать французькій залізничній компанії NNCF. Британці свою частку продали приватним власникам іще 2015-го, за 757 мільйонів фунтів стерлінгів. 5% акцій перевізника належить Національній бельгійській залізничній спілці.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія залишила ЄС.

Також ми писали й про те, що Британія очолила G7 щодо підтримки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу