Велика Британія залишила ЄС

Поділитися:

У новорічному зверненні до британців прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон привітав жителів країни з повним закінченням Brexit. Після укладеного напередодні угоди з торгівлі з Євросоюзом Великобританія перестала бути членом ЄС. За словами британського прем’єра, це чудовий момент в історії його країни.

Угоди про торгівлю та співробітництво між Євросоюзом і Британією вдалося досягти перед Різдвом після 9 місяців перемовин. Після схвалення всіма 27 нинішніми членами ЄС документ підписали голова Європейської комісії Урсула фон дер Лаєн і голова Європейської ради Шарль Мішель. Після цього Бориса Джонсона британським військовим літаком доставили в Лондон, де свій підпис під документом поставив і він сам.

А в привітанні британців з Новим роком прем’єр-міністр пообіцяв, що і після остаточного виходу з Євросоюзу Великобританія залишиться відкритою всередині та зовні, великодушною, інтернаціоналістською і вільною у торгівлі.

Однак незадовго до трансляції цього виступу стало відомо, що батько прем’єра Стенлі Джонсон заявив про бажання отримати громадянство Франції, щоб залишити собі всю широту зв’язків з ЄС.

Нагадаємо, Велика Британія і Євросоюз нарешті дійшли згоди про взаємні стосунки після Brexit. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми писали про те, що Європейський Союз вирішив продовжити економічні санкції проти Російської Федерації до 31 січня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу