Україна отримає кредит на оновлення громадського транспорту

Поділитися:

Україна отримає кредит в розмірі 200 млн євро у рамках законопроекту щодо ратифікації фінансової угоди «‎Міський громадський транспорт України ІІ»‎, який було зареєстровано 18 листопада у Верховній Раді. Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

У відомстві зазначили, що ці кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро.

«Окрім того, у межах реалізації проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у містах Черкаси, Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Львів, Кременчук та Запоріжжя. Кошти для закупівлі рухомого складу міського громадського транспорту буде розподіллено серед міст України, які стали учасниками даного проєкту, а саме: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші», — наголосили в Мінфіні.

У разі, якщо закон буде ухвалено до кінця поточного року, то вже у 2022 році слід очікувати підписання перших контрактів на поставку нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України.

Нагадаємо, Краматорська міськрада Донецької області уклала лізингову угоду з Укрексімбанком на майже 83 мільйони гривень. Місто візьме в лізинг 27 автобусів вартістю 60 мільйонів 350 тисяч гривень виробництва Чернігівського автозаводу.

Також ми писали про те, що у Києві зростуть тарифи на проїзд в комунальному громадському транспорті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу