У Києві зростуть тарифи на проїзд в транспорті

Поділитися:

У Києві зростуть тарифи на проїзд в комунальному громадському транспорті. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

«Це непопулярний крок, на який ми змушені піти заради збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників. Сьогодні, в умовах підвищення тарифів на енергоносії, залишити вартість проїзду на існуючому рівні означає загнати перевізників в боргові ями, а згодом і паралізувати роботу транспортних підприємств. Саме тому ми змушені почати процедуру щодо підвищення тарифу. Зараз ми очікуємо пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і ми подамо пропозицію на обговорення громадськості», — пояснив він.

Перший заступник глави КМДА зазначив, що в багатьох великих містах України ще влітку зросли тарифи на проїзд у громадському транспорті. Він додав, що в Києві якомога довше відтягували момент підвищення вартості проїзду, водночас він відзначив, що при цьому столиця зберігає всі наявні пільги на проїзд для киян.

Нагадаємо, за підсумками перших восьми місяців поточного року в Україні зросли ціни на проїзд в громадському транспорті на цілих 24,7%. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу