Краматорськ бере кредит на купівлю транспорту

Поділитися:

Краматорська міськрада Донецької області уклала лізингову угоду з Укрексімбанком на майже 83 мільйони гривень. Місто візьме в лізинг 27 автобусів вартістю 60 мільйонів 350 тисяч гривень виробництва Чернігівського автозаводу.

Кожен автобус обійдеться у два мільйони 240 тисяч. Про це повідомляється у системі Прозорро.

Процентна ставка становить 9,2% річних. Спершу комунальники виплатять авансовий платіж у розмірі 10% від вартості автобусів – це 6 мільйонів. Крім того, комісія за надання фінансування складе 109 тисяч гривень.

Потім упродовж п’яти років комунальники виплатять майже 77 мільйонів гривень. Відтак, автобуси лізинг обійдуться на третину дорожче.

Ціна угоди всього на 0,04% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 83 мільйони гривень. У аукціоні брали участь лише двоє учасників. Третього не допустили через невідповідності тендерної пропозиції кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації.

Раніше президент України Володимир Зеленський створив делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладання Угоди про позику (Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення). Відповідне розпорядження розміщено на сайті Президента.

За інформацією, делегацію очолив заступник міністра фінансів України Олександр Кава. Директиви делегації України для участі у переговорах із МБРР затверджено розпорядженням.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу