Україна направила в ЄС свою позицію з приводу контракту РФ та Угорщини

Поділитися:

Україна офіційно передала Єврокомісії свою позицію щодо газового контракту Росії та Угорщини, інформує телеканал «Перший Діловий».

Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив це питання з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон, яка оцінила контракт відповідно до законодавства ЄС про безпеку поставок. Комісар також підтвердила свою позицію про те, що в ЄС вважають Україну надійною транзитною країною. І наголосила на важливості поточних реформ, що проводяться в Україні. Зокрема, на оптовому ринку електроенергії і газу. А ще – підтримала синхронізацію з електромережею ЄС і пообіцяла сприяти цьому процесу.

Раніше Єврокомісія взялася перевіряти контракт Угорщини із «Газпромом», який був недавно підписаний між угорською компанією MVM і «Газпромом» на поставку газу в Угорщину в обхід України. У першу чергу, експерти будуть з’ясовувати чи не суперечить угода законодавству Європейського Союзу та вивчатимуть можливі наслідки. Адже в Україні угоду вважають нераціональною та виключно політичною. Кажуть, Росія хоче позбавити Україну статусу транзитера палива до країн Європи.

Нагадаємо, що в українському уряді звітують, що у підземних сховищах накопичено 18,8 мільярда кубічних метрів природного газу.

Також ми писали, що Європейська енергетична криза може затягнутися до кінця найближчої зими. Такі прогнози в ефірі радіо RTL озвучив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу