Запаси газу в ПСГ вже більше 18 млрд кубометрів

Поділитися:

В українському уряді звітують, що у підземних сховищах накопичено 18,8 мільярда кубічних метрів природного газу. Мовляв, обсяг перевищує показники 2017 та 2018 років. Також вистачає і коштів для подальших закупівель «блакитного палива».

Сама підготовка в країні до опалювального сезону майже завершена. Технічна готовність регіонів – більше 90%. Є міста, які готові майже на 100%.

Окрім того, у Кабінеті міністрів наголошують, що тарифи залишатимуться стабільними, а деякі будуть знижені. Як відомо, з жовтня очікується зменшення тарифу на електроенергію до 1,44 гривень за кВт-год для 80% споживачів.

Міністерство енергетики зобов’язали інформувати українців про стан підготовки до опалювального сезону.

«Доручив міністру енергетики Герману Галущенко звернути увагу на належне виконання завдань з підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду та щоденно інформувати суспільство про стан підготовки та проблемні питання», – наголосив прем’єр Денис Шмигаль.

Раніше ми повідомляли, що в Україні опалювальний сезон під загрозою. На це є кілька причин. Одна с головних – це криза, що склалася через ситуацію з облгазами, які продовжують нарощувати заборгованість перед операторами ГТС. Із 8,7 млрд грн боргу облгазів перед операторами ГТС – 8 млрд виникли цьогоріч.

Також ми писали, що «Нафтогаз» розраховує на бронювання європейськими компаніями потужностей української ГТС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу