Європі прогнозують енергетичну кризу

Поділитися:

Європейська енергетична криза може затягнутися до кінця найближчої зими. Такі прогнози в ефірі радіо RTL озвучив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Він зазначив, що є низка причин, які призвели до напруженості в енергосфері Європи.

«Я думаю, що ця ситуація з напруженістю в сфері енергетики може тривати всю зиму. І тут є безліч причин», — наголосив єврочиновник.

У Європі у вересні поточного року відбулося стрімке здорожчання газу, що спровокував низький обсяг запасів палива у підземних сховищах, а також низькі поставки. У «Нафтогазі України» звинувачують у цій ситуації ВАТ «Газпром». Адже не бронював на вересень додаткові транзитні потужності, попри максимальне здорожчання газу в ЄС і недостатні його запаси.

Також ми повідомляли, що у Євросоюзі можлива газова криза. Зокрема, цього побоюється Литва. Там висловили сподівання, що Єврокомісія разом з країнами-членами (ЄС) вирішить це питання.

Раніше російський газовий монополіст «Газпром» оприлюднив заяву з прогнозом закачування «блакитного палива» у підземні газосховища України перед опалювальним сезоном. Згідно з нею, до 12 жовтня за умови збереження нинішніх темпів закачування очікується скорочення обсягу на 30% або на 8 мільярдів кубометрів газу порівняно з минулим роком.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу