Литва стурбована газовою кризою в ЄС

Поділитися:

Зростання споживання газу в Азії і скорочення поставок російського газу в європейському напрямку можуть спровокувати газову кризу в Європі, вважає міністр енергетики Литви Дайвіс Крейвіс.

«Газова криза можлива. Але я сподіваюся, що Єврокомісія разом з країнами-членами (ЄС) вирішить це питання, і у нас не буде того, що було більше 10 років тому, коли в Європі були можливі збої, а в багатьох країнах навіть посеред зими не було газу », – сказав Крейвіс.

Він нагадав, що велика частина зрідженого природного газу зараз йде в Азію. Ще одна причина зниження обсягів газу в Європі, за словами міністра, спроби Росії якомога швидше запустити другий газопровід по дну Балтійського моря до Німеччини.

«З тим, щоб вплинути і чинити тиск на держави-члени ЄС, і, перш за все на Німеччину, щоб прискорити запуск « Північного потоку-2», Росія забарилася з поставками газу, і сховища в Італії і Німеччині порожні, що також впливає на ціни на газ », – стверджує Крейвіс.

Він зазначив, що високі ціни на газ є одним з факторів, які підвищують ціни і на ринку електроенергії.

Раніше ми повідомляли, у «Газпромі» підтвердили інформацію з приводу того, що компанія не зможе почати поставки газу через «Північний потік-2» з перших чисел жовтня.

Також Росія визнала, що дозвіл на запуск в експлуатацію «Північного потоку-2» можуть дати наступного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу