У Рахунковій палаті підрахували збитки УЗ

Поділитися:

Рахункова палата проаналізувала збитки «Укрзалізниці» за 2019-2020 роки, про що з’ясували журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Левова частка, 11 мільярдів гривень – це невиконання планових доходів від вантажних перевезень. Ще понад 7,5 мільярдів – збиток через відсутність реалізації непрофільних активів. І то не все: 5,5 мільярда гривень – це втрати від курсових коливань, а 3,5 – непродуктивні витрати з обслуговування кредитів.

При цьому, на думку аудиторів, Укрзалізниця, витрачаючи сотні мільйонів гривень на гуртожитки та санаторії, навіть не має відповідних документів на частину свого майна, внаслідок чого земельні ділянки та об’єкти нерухомості поступово самовільно захоплюють сторонні особи.

Як зазначають у Рахунковій палаті, держпідприємство не має правовстановлюючих актів більш ніж на 1300 земельних наділів та 1000 будівель. А 320 гектарів опинилися у приватних руках.

Раніше ми писали про те, що під час перевірок в Укрзалізниці Державна аудиторська служба виявила порушень на 61 млрд грн. За словами голови Держаудитслужби, серед сумнівних видатків були віскі та кальян, які, очевидно, купували для топ-менеджменту компанії.

Також ми повідомляли про чергове відстрочення купівлі поїздів Укрзалізницею.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу