Аудитори знайшли порушення на УЗ на мільярди гривень

Поділитися:

Під час перевірок в «Укрзалізниці» Державна аудиторська служба виявила порушень на 61 млрд грн. За словами глави Держаудитслужби, серед сумнівних витрат були віскі та кальян, що, вочевидь, купували для топ-менеджменту компанії.

«Коли були зафіксовані витрати на корпоративні картки членів наглядової ради у розмірі 15 млн, почали казати, що нема в них цих карток. Але директор департаменту, що відповідає за господарську частину, витратив неправомірно цю суму на обслуговування правління. При цьому він мав надати окремий документ, в якому було б зазначено, що ці витрати були на виконання функціональних обов’язків. Але мені цікаво, як можна провести віскі та кальян під виконання своїх обов’язків? Тому, звісно, такого документа там не було», — розповів головний державний аудитор.

Він додав, що УЗ не сплатила 750 млн грн дивідендів за 2019 рік, які були відтерміновані у зв’язку з пандемією коронавірусу. Однак, зазначив глава відомства, після перевірки ця сума все ж була сплачена підприємством.

«До речі, це більше, ніж всі витрати на рік на нашу службу. На нас бюджет витрачає 650 млн, а ми повертаємо до нього мільярди. Тобто набагато більше даємо державі, ніж отримуємо від неї. Тому я не розумію, чому колись хтось приймав рішення про ліквідацію цієї служби», — підсумував він.

Нагадаємо, що суд продовжив слідство у справі про заволодіння грошима УЗ на закупівлі вугілля.

Також ми повідомляли про найдорожчий тендер за всю історію України, який планує провести держпідприємство «Укрзалізниця». Очікувана вартість операції — 31,5 мільярда гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу